Skip to contentSkip to left sidebar Skip to footer

Fontos a kulturális élet erősítése

Gazdálkodnak, növényeket és gombát termesztenek a gógánfai közfoglalkoztatottak. A tevékenységet örömmel végzik, ugyanis hasznos feladatot bíztak rájuk.

veol.hu

Településünk 900 négyszögöles burgonyaültetvényt művelésébe, illetve több zsákos gombatermesztésbe kezdett bele idén nyáron, írja a veol.hu. A termények nagy részét a helyi konyhán használjuk fel, mely több mint 300 főt szolgál ki a 791 fős lakosságból. Az étkeztetési felhasználás mellett a lakosság is vehet a terményből.

Nagy Márta polgármester a veteményt mutatja
Forrás: veol.hu (Tisler Anna)

Idén októberben választott polgármesterünk, Nagy Márta, tervezi a falugondnoki szolgálat elindítása, mellyel további munkahelyeket biztosítana a családoknak, valamint segítené az időseket és a betegeket.

A veol.hu cikke kiemeli a gógánfai gyermekintézményeket is, miszerint ezek nagyban segítik a fiatalok maradását és családalapítását a faluban. A közös fenntartású óvoda (melynek két további telephelye is van) jelenleg közel 70 gyermeket foglalkoztat. A megnyert pályázatoknak köszönhetően az intézményekben folyamatos fejlesztések zajlanak. Idén egy terem teljes padlózata újult meg, illetve egy új játszószőnyeget és labdákat is birtokba vehettek a kicsik. Megtudtuk továbbá, hogy a Magyar falu program keretében 4,5 millió forintot kapott az önkormányzat az udvari játszótér fejlesztésére, amely körüli munkálatok már megkezdődtek.

Fontos megemlíteni még a járványhelyzet következtében kialakult különleges helyzetet: a járvány miatt elmaradt a gyereknap, azonban az önkormányzat minden 14 éven alulit vásárlási utalvánnyal ajándékozott meg, melyet a helyi üzletben válthattak be fagylaltra vagy jégkrémekre. A védekezésben a „Gógánfa Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület” (GPTE) is részt vett: 185 szájmaszkkal segítette a község lakosságát. A térségben az „Informált Társadalomért Alapítvány” továbbá 750, a védekezést segítő csomagot osztottak szét, melyekben két kézfertőtlenítő és három maszk volt, tudtuk meg szintén a veoltól.

Még az idén elnyert, körülbelül 80 milliós kulturális alapú pályázati összegből nyári táborokat, szakköröket és egyéb szabadidős programokat szervez az önkormányzat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A program egyik fő célja a lakosság összekovácsolása és egyben tartása, írja a veol.

A veol.hu teljes cikke innen érhető el.

0 hozzászólás

Még nincs egyetlen hozzászólás sem

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük