Skip to contentSkip to left sidebar Skip to footer

Gógánfa Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület köszöntője

A Gógánfa Polgárőr Egyesület 2004-ben alakult. Jelenleg 29 taggal működünk. A polgárőr egyesület alapfeladatként a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelő szolgálatot, közúti baleset helyszínén, valamint óvoda és általános iskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el. Ezen kívül közreműködik a katasztrófák elleni védekezés és a helyreállítás, újjáépítés feladataiban, a baleset-megelőzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat, környezet és természetvédelmi tevékenység támogatásában, a lakosság és az önkormányzat közötti kapcsolat erősítésében, az otthonában élő fogyatékos, és időskorú személyek védelmében, a polgárok és javaik védelmében, valamint az állami és önkormányzati vagyon megóvásában. Az önálló szolgálatok mellett – a Tapolcai Rendőrkapitánysággal kötött együttműködési megállapodás keretében – közös szolgálatot lát el a rendőrség eredményes munkájának  segítése érdekében a Sümegi Rendőrőrs járőreivel. Eltűnt személyek felkutatásában is tevékenyen részt veszünk. Kérésre fokozottan figyelünk a lakók által rövid vagy hosszabb időre üresen hagyott házakra. 

Igyekszünk mindenki megelégedésére végezni a feladatunkat, de ehhez szükségünk van a településen élők segítségére is.

2016. év folyamán Egyesületünk az Önkormányzat felkérésére átalakult, elkezdtük az önkéntes tűzoltó tevékenységet is. Az 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot eddig 4 fő végezte el, ez év folyamán várhatóan még legalább 4 fő el fogja végezni.

Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, felkészültségünkkel, gyakorlásunkkal hozzájárulni, hogy községünk ilyen szempontból is biztonságosabb legyen.

Kérjük, segítse munkánkat! Forduljon hozzánk bizalommal, hogy mi is segíteni tudjunk!

További információért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!

Tisztelettel:

Marton Tibor elnök

0 hozzászólás

Még nincs egyetlen hozzászólás sem

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük