Skip to contentSkip to left sidebar Skip to footer

Gógánfa Község Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése

Gógánfa Község Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése

TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00022

Kedvezményezett neve: Gógánfa Község Önkormányzata
Projekt címe: Gógánfa Község Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
Szerződött támogatás összege: 15.097.360 Ft
Támogatás mértéke: 15.097.360 Ft
Projekt befejezési dátuma: 2018.08.31
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00022

Projekt leírása:

A projekt keretében megvalósul Gógánfa Község Önkormányzat épületének komplex energetikai korszerűsítése. Az épület ad otthont a gógánfai polgármesteri hivatalnak, valamint a környező 11 település központjául szolgáló Gógánfai Közös Önkormányzati Hivatalnak is. Az épület tehát több funkciót és több feladatot is ellát, ezért is lenne nagyon fontos az épület energetikai korszerűsítése. A költséghatékonyabb és környezettudatosabb működés érdekében szükséges az épület külső hőszigetelése és a fűtési rendszer korszerűsítése.

A projekt tehát a fent említett fejlesztésekre terjed ki. Szeretnénk egyrészt megvalósítani az elavult konvektoros fűtést megújítását, melynek energiahatékonysága a mai kor követelményeinek már egyáltalán nem felel meg. Az épület fűtését jelenleg 13 db konvektor biztosítja, melyek gázmennyiség felhasználása nincs arányban az általunk biztosított hőmérséklettel. Az elégetett gáz környezetkárosító hatása is jelentős. Költséghatékonysági és környezettudatossági szempontokat figyelembe véve a jelenlegi egyedi konvektoros fűtést központi fűtéssé kívánjuk átalakítani. A 13 db fűtőegység károsanyag-kibocsátása a fejlesztés után a kondenzációs kazánnal nagymértékben csökkenthető. Ugyanis csökken a felhasznált gázmennyiség is a korszerű fűtőegységgel.

Az épület már rendelkezik hőszigetelt nyílászárókkal. Jelen projekt keretében az épület külső hőszigetelése is megvalósul. A teljes külső hőszigetelés kiépítésével tovább csökkenthető az elvesztett hőmennyiség és energiahordozó felhasználása.

Az épület jelenleg már akadálymentesített, ezért jelen projekt nem tartalmaz akadálymentesítést.