Skip to contentSkip to left sidebar Skip to footer

Falusi Sportegyesület

A Gógánfa Falusi Sportegyesület 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy a település fiataljainak, lakosainak rendszeres sportolási lehetőséget biztosítson, valamint a sportkedvelő közönséget szórakoztassa. Ezen belül labdarúgó, sakk, asztalitenisz és szabadidősport szakosztályok alakultak. Labdarúgó szakosztályunknak 27 igazolt játékosa volt, a megyei bajnokságokban is szerepelt csapatunk.

A csapat sokat köszönhet dr. Kocsis Zoltán helyi vállalkozónak és feleségének, akik hosszú ideig szponzorálták a csapatot.

Kiemelnénk továbbá azokat a sportelnököket, akik sokat tettek azért, hogy az egyesület az elmúlt 30 évben eredményesen működjön. Néhai Tóth Vilmos és Torda Tibor, akik szívvel és lélekkel irányították az egyesületet. Edőcs Lajos, aki a mai napig támogatja az egyesületet.

1998 őszén új sportöltözőt avatott a csapat, amely helyi összefogással épült.

A nyitó mérkőzést a helyi fiatalokból álló csapat a nagyhírű Ferencvárosi Torna Clubbal, a FTC foci csapatával játszhatta.

Huszti Szabolcs, bár miskolci születésű Gógánfán töltötte gyermekkorát, s a Tapolcai Bauxitban kezdett futballozni. Mindössze 14 éves volt, amikor próbajátékon járt az FTC -nél, s meggyőzte a szakembereket, hogy érdemes az Üllői útra hozni.

A helyi csapatnál, édesapja Huszti Csaba először játékosként, később edzőként is dolgozott.

A futball utánpótlásnevelés keretén belül részt vettünk a NUPI és Bozsik gyermekfoci programban is. Sakk szakosztályunk a megyei U. osztályú bajnokság résztvevője volt. Rendszeresen szerepeltünk a megyei téli spartakiádokon.  Asztalitenisz sportágban rendszeres háziversenyekkel hívtuk aktív sportolásra a falu lakóit, valamint a szomszédos községek sportkedvelőit, gyermek, felnőtt és szenior kategóriában.

Minden évben az önkormányzattal közösen gyermek, családi és sportnapot szervezünk. Főzőversennyel összekötött rendezvényünkön minden sportkedvelő megtalálja a számára megfelelő programot. A Gógán-futam nagy népszerűségnek örvend, egyre több futó adja le nevezését és fut egy nemes célért. A bevételt a gógánfai Tündérkert Óvodának ajánljuk fel, a gyermekek kirándulásához, szabadidős programjaihoz járulunk hozzá.

Tagjaink sorában tudhatjuk a Szomszéd Darts Egyesületet, akik a darts világában jelentős eredményeket érnek el. Sportházunkat újra élettel töltötték meg, amatőr darts ligát rendeznek, utánpótlás neveléssel is foglalkoznak, hasznosan töltve ezzel a fiatalok szabadidejét.

A sportegyesület költségeit önkormányzati támogatásból, pályázatokból, adók 1%-ból, tagdíjakból, szponzorok támogatásából fedezzük.

A jövőre nézve határozott célunk a lakosság részére minél színvonalasabb, sokrétűbb sportolási lehetőségek biztosítása és a közösségi programokban való aktív részvétel.

Köszönjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja egyesületünket! Adószámunk: 19266576-1-19