Sajtóközlemény KDOP-5.1.1/aF-2f-2009-0022

Sajtótájékoztató sajtóközlemény

           

Tanulni Jó ...

különösen szép, modern körülmények között

 

 

Tavasszal újult erővel folytatódott a Munka a Fekete István Általános Iskola dabronci ÉS gógánfai intézményegységében.A Két Település a Közép-dunántúli Operatív Program keretén belül, a Közoktatási Infrastrukturális Fejlesztési Pályázati programból kapott EU-s támogatást.

 

A hátrányos helyzetű Sümegi Kistérség Két iskolaépületének felújításához 214 422 293,-Ft, 90%-os vissza tartózkodás mellett térítendő támogatást nyert el egy ket Település.

Egy ket Önkormányzat által vállalt önerő értéke: 23 824 699,-Ft

A Beruházás Teljes költsége: 238 246 922,-Ft

Gógánfa ÉS Dabronc települések, összesen 8 önkormányzattal, közös fenntartásban látják el a közoktatási feladatokat.

 

A projekt vezetője Gógánfa Település Önkormányzata.

- Annak idején, amikor a pályázat készült, MEG SEM Senki gondolta, Hogy valójában mekkora faba vágják a fejszét, amikor az EU-s Pályázati támogatásból tervezték AZ épületek felújítását.

- NEM egyszerű a RENDSZER, MinDig van Valami Gond, AMI sürgősen megoldásra vár  - Mondja Damjanovics József, a Település polgármestere - Jo lenne EGY szép csoda: Az ember este lefekszik ÉS úgy ébred, Hogy eltelt EGY EV, mindenen Tul vagyunk mar.

Soha nem féltem a munkától, MinDig szerettem dolgozni, de úgy gondolom, Hogy ez AZ EU-s Támogatási RENDSZER nagyon Tul van bonyolítva. Több beruházást menedzseltem mar le a településen, MinDig Minden Teljesen rendben volt. Volt közötte EU-s ÉS tartózkodás mellett az EU-s támogatás van. AZ iskola épületének felújítását konzorciumban Két vállaltuk Fel a dabronci önkormányzattal közösen, where Gógánfa a projektvezető. Nagy Felelősség ÉS ez a vártnál sokkal nagyobb back. Tartózkodás mellett annyira a Beruházás, menta a Pályázati adminisztráció, a jogi következmények buktatói miatt.

Projektmenedzserként EGY személyben toppon kellene Lenni a Közbeszerzési, munkaszervezési, Építési ismeretekkel, Közigazgatási ismeretekkel ÉS mellette a Pályázati ügyvitellel van.

Nagyon Sok munkatárs ÉS SZAKEMBER segít ebben a munkában, azonban a felelősséget AZ önkormányzatnak Kell felvállalnia, menta Fő kedvezményezett. A legnagyobb nehézséget természetesen AZ Előre tartózkodás mellett látható jogszabályi, önkormányzati finanszírozási nehézségek, a likviditás folyamatos fenntartása jelenti. AZ építkezést terveink szerint Még a nyáron befejezzük ÉS AZ Ú tanévet mar a megújult iskolában kezdhetik a Diákok.

Ezt mar nagyon várja mindenki.

 

 

 

 

A Beruházás jelenleg 60%-on felüli készültségi szinten van.

A tantermek, szaktantermek bútorzata, iskolaudvari felszerelések, játékok mar megvásárlásra kerültek. Azokat a Diákok szintén A következõ tanévben birtokba tudják venni.

AZ Oktatás továbbfejlesztéséhez elengedhetetlen Speciális fejlesztő eszközök beszerzése épp a legtöbb van előkészítés alatt, rövidesen ezek is megérkeznek.

 

 

Gógánfa, 2010. május 5.

 

 

     Damjanovics József

polgármester

Települési Önkormányzat Gógánfa

utolsó módosítás:2018-03-27 13:35:27

IMPRESSZUM,  SZERZŐI JOGOK
Gógánfa Község Önkormányzat hivatalos honlapja
Felelős kiadó:
Gógánfa Község Önkormányzat (8346 Gógánfa, Deák F. u. 23.)
Telefon: 87/457-122, Fax: 87/557-040  e-mail:titkarsag@gfakj.t-online.hu

ÜZEMELTETŐ
Gógánfa Község Önkormányzat